สารบัญ:

เกมกระดานแบบโต้ตอบ Arduino: 5 ขั้นตอน (พร้อมรูปภาพ)
เกมกระดานแบบโต้ตอบ Arduino: 5 ขั้นตอน (พร้อมรูปภาพ)

วีดีโอ: เกมกระดานแบบโต้ตอบ Arduino: 5 ขั้นตอน (พร้อมรูปภาพ)

วีดีโอ: เกมกระดานแบบโต้ตอบ Arduino: 5 ขั้นตอน (พร้อมรูปภาพ)
วีดีโอ: #2 สอน Arduino Tutorial : การติดตั้งและใช้งาน Arduino IDE 2024, กรกฎาคม
Anonim
เกมกระดานแบบโต้ตอบ Arduino
เกมกระดานแบบโต้ตอบ Arduino

เกมกระดานแบบโต้ตอบ – HAC-KING

Intro: Voor het vak If This Then That van de opleiding Games & Interactie aan HKU kregen we de opdracht om een โต้ตอบแนวคิด te bedenken en maken. แนวคิด Dit moest gemaakt worden met hardware en software en has als doel om data te kunnen ontvangen en verwerken.

แนวคิดของ Mijn คือ een bordspel genaamd HAC-KING waarbij je, je tegenstander moet verslaan door zijn server te 'hacken' ข้อมูลประตูจากเซิร์ฟเวอร์สำหรับเซิร์ฟเวอร์ terecht komt van de tegenstander, wanneer dit gebeurt dekt de pion een lichtsensor van 20K ที่ประตูและไฟ led-lampje gaat branden Dit indiceert dat de tegenstander af is. Tijdens het spelen kunnen spelers een schijf rond laten draaien die de speler kan helpen ของ kan tegenwerken. เดอ schijf คือ echter een bestickerde cd die geplaatst is op een 3V DC-motor die gaat draaien als men met zijn/haar hand een lichtsensor van 50K afdekt. โครงการ Het leuke aan dit is dat je zelf een sticker kan maken voor op de cd en zo zelf een eigen en uniek spel kunt creëren.

วัดเจโนดิก hebt en hoe je het in elkaar zet lees je in dit artikel.

เบโนดิกเฮเดน:

- 1 x Arduino Uno (ของเลียนแบบ Arduino)

- ซอฟต์แวร์ Arduino:

- 1 x เขียงหั่นขนม (om op te testen of alles werkt)

- 2 x 20K LDR-weerstanden/lichtsensoren

- 1 x 50K LDR-weerstand/lichtsensor

- 1 x NPN-ทรานซิสเตอร์

- 2 x หลอดไฟ LED

- ตัวต้านทาน 1 x 1000 โอห์ม (ใน mijn geval één ledlampje)

- ตัวต้านทาน 3 x 10K โอห์ม

- 1 x 3V DC-มอเตอร์

- แบตเตอรี่ 9V

- ช่องใส่ถ่าน 9V

- 21 ชุดจัมเปอร์ (เคล็ดลับ: koop i.v.m. de groote van het bord, montagedraad)

- 4 x แท่นพิมพ์ไคลน์

- 1 x CD

- 1 x พินซีดี (daar waar je de CD op plaats, zie verderop voor voorbeeld)

- 2 x เพลท MDF (afmetingen l/b/h: 122 ซม. x 61 ซม. x 6, 5 มม.)

- 1 x houtlijm

- 1 x ห่อห่อ

Overige benodigdheden (ตัวเลือก):

- 2 x spuitbussen (คลูเรน: สวาร์ต/ปัญญา)

- 1 x ขี่ verf

- 1 x โรล ชิลเดอร์สเตป

ขั้นตอนที่ 1: Opbouw Arduino Circuit

วงจร Arduino Opbouw
วงจร Arduino Opbouw
วงจร Arduino Opbouw
วงจร Arduino Opbouw
วงจร Arduino Opbouw
วงจร Arduino Opbouw

เคล็ดลับ: Wat handig is om te doen, is alle draden labelen met schilderstape zodat je in de Soldeer fase (stap 3) de draden niet door elkaar gaat halen

ขั้นตอนที่ 2: อัปโหลด De Code

ใน deze stap อัปโหลดรหัส naar je Arduino. Zorg dat alles werkt voordat je verder gaat naar stap 3

ขั้นตอนที่ 3: วงจรบัดกรี

วงจรบัดกรี
วงจรบัดกรี
วงจรบัดกรี
วงจรบัดกรี
วงจรบัดกรี
วงจรบัดกรี

Om het circuit logischerwijs onder het bord te bevestigen heb ik ervoor gekozen om het circuit op te delen ใน vier delen. วงจร Dit gaat om de volgende:

- 1 x วงจร 3V DC-motor + LDR 50K

- 2 x วงจร ledlampje + LDR 20K

- 1 x วงจรบวก / นาที bekabeling

Wel nu het ประสาน zelf.

Als eerste บัดกรี je het circuit van de 3V DC-motor zie het voobeeld.

Vervolgens บัดกรี je het circuit van het led-lampje, dit doe je tweemaal op twee afzonderlijke borden.

Daarna Soldeer je op de laatste printplaat 4 นาที draden en 4 plus draden.

ทดสอบแท่นพิมพ์ทั้งหมดผ่าน je breadboard voordat je verder gaat naar stap 4

ขั้นตอนที่ 4: การสร้าง Bord + Circuiten

กระบวนการผลิต + Circuiten
กระบวนการผลิต + Circuiten
กระบวนการผลิต + Circuiten
กระบวนการผลิต + Circuiten
กระบวนการผลิต + Circuiten
กระบวนการผลิต + Circuiten
กระบวนการผลิต + Circuiten
กระบวนการผลิต + Circuiten

วงจร Alleen een werkend เป็น niet voldoende เริ่มต้นจากใน een dergelijk softwareprogramma als Illustrator zelf een bordspel te maken waarbij je gebruik maakt van één schijf, twee ledlampjes en 3 LDR's Waarbij je een andere game-mechanic bedenkt dan die van mij.

Je kunt er ook voor kiezen om mijn spel ที่แน่นอน na te bouwen. ขาลำดับ ik uit hoe ik dit gedaan heb

ดาวน์โหลด allereerst de twee Illustrator bestanden hier onder:

- bordspel_bovenkant

- bordspel_onderkant

Vervolgens ga je met deze twee bestanden naar een เครื่องตัดเลเซอร์ อธิบายเพิ่มเติม เกี่ยวกับ เครื่องตัดเลเซอร์ เครื่องตัดเลเซอร์ เครื่องตัดเลเซอร์ เครื่องตัดเลเซอร์ เครื่องตัดเลเซอร์

เคล็ดลับ: gravren duurt lang waardoor de kosten oplopen Wat je eventueel kunt doen อยู่ในที่ดีที่สุดและดีที่สุด: bordspel_bovenkant, alle rode hexagonen uit het bestand ook zwart maakt waardoor de laser-cutter dit, net zoals het bord, uitsnijd. Zodat je vervolgens de plaat op een kale plaat kunt lijmen waardoor je het zelfde ผลลัพธ์aat hebt ไม่ว่าคุณจะต้องการอะไรก็ตาม ให้กลับมาใช้ใหม่อีกครั้ง 6 มม. จีบ จีบ จีบ จีบ จีบ จีบ จีบ ให้ kiezen om dit op een dunnere plaat te doen zodat de bovenkant dit niet word.

ในสิ่งที่ดีที่สุด: bordspel_onderkant, zit de onderkant en de achterkant van het bord, op deze foto heb ik het bestand omcirkelt met één grote rode cirkel

Bevestig พบกับ houtlijm de achterkant aan het bord มากมาย

ในสิ่งที่ดีที่สุด: bordspel_bovenkant, zitten twee latjes die de zijkanten vormen, zie foto

Bevestig ook de twee zijkanten aan het bord กว้างใหญ่ zoals te zien เป็น op één van de foto's

เคล็ดลับ: plaats na het lijmen van de achterkant en de twee zijkanten zware boeken op het snijpunt van de achterkant en zijkant Zodat alles go blijft zitten

Als het is vastgelijmt pak je de bovenkant van het bord en boor je vijf ประตู Drie gaten voor de LDR's en twee gaten voor de ledlampjes Zie foto สำหรับ voorbeld.

Als de gaten zijn geboord ปาก je de vierprint plaatjes en zet je hier pootjes onder. ใน mijn geval heb ik pootjes van een voorgaand โครงการ gebruikt Voor vervanging van de pootjes kun je ook kleine blokjes piepschuim gebruiken Plak de pootjes กว้างใหญ่พบ houtlijm, zie foto:

Vervolgens ปาก je draai je het bord om zodat je de volgende printplaten kunt bevestigen:

- 1 x วงจร 3V DC-motor + LDR 50K

- 2 x วงจร ledlampje + LDR 20K

Zorg ervoor dat je tijdens het bevestigen ervoor zorgt dat alle drie de LDR's door de geboorde gaatjes steken Plak พบ houtlijm vervolgens de pootjes/piepschuim กว้างใหญ่ aan het bord. Zie รูปภาพสำหรับ bevestiging (het rode rondje symboliseert het 3V DC-motor circuit en het zwarte rondje de twee circuiten van de ledlampje).

พิมพ์เพิ่มเติม zijn bevestigd, pak je het kleine stukje hout en boor je aan de bovenkant twee kleine gaten die groot genoeg zijn voor de 3V DC-motor Doe vervolgens een tiewrip door de ทวี gaatjes. Zie foto สำหรับ voorbeld.

Ik heb tevens op het stukje hout aan de onderkant een pootje bevestigd met houtlijm voor meer stabiliteit op het bord. Ook in dit geval kan je dit doen met piepschuim. Daarna bevestig je de 3V DC-motor tussen de tiewrip en trek je deze strak อัน Zie ภาพถ่าย

Pak eerst de bovenkant van het bord en plaats je deze op de onderkant, nog niet vastlijmen! Plaats op het houdertje van de 3V DC-motor และ CD. จาก CD hoeft nog niet vast te zitten aan het houdertje, maar is er voorbedoleld dat je het plankje kunt uitlijnen met het gat in de bovenkant van het bord. Zorg ervoor dat de CD voldoende ruimte heeft in het gat, zodat deze tijdens het draaien niet vastloopt tegen de rand. อัลส์ het plankje คือ uitgelijnd teken dan de onderkant van het plankje af zodat je een referentiekader hebt als je het plankje gaat vastlijmen. Haal daarna de bovenkan er weer af en lijm vervolgens het plankje met 3V DC-motor aan de onderkantกว้างขวาง.

Pak daarna een stukje resthout wat overgebleven is van de laser-cutter en plak deze zoveel mogelijk aan de voorkant van de onderkant van het bord. ลงชื่อเข้าใช้ ซี วอร์บีลด์.

Na het vastplakken van het stukje hout, pak je de Arduino en schroef je deze erop อันกว้างใหญ่ Zie ภาพถ่าย

Als al deze bovenstaande onderdelen zijn bevestigd, plaats je vervolgens de laatste printplaat achter de 3V DC-motor. เพิ่มเติม ซี วอร์บีลด์.

Wanneer het is bevestigd steek je de twee ledlampjes door de gaatjes en connect je deze met een plus en een นาที kabel. ซี วอร์บีลด์.

Nu alles เป็นคำ bevestigd het tijd om alle draden te connecten Doe dit aan de hand van het schema ใน stap 1:

- วงจร Arduino Opbouw

Als alles is aangesloten sluit je de batterij aan, aan de Arduino en ทดสอบ je ของ alles het doet ชาวอินเดีย alles werkt verlijm je de bovenkant aan de onderkant.

ไม่เป็นไร het bord is technisch gezien af, maar nog geen spel. ดาวน์โหลด de volgende vijf bestanden

- สเปลเรเกล

- Kanskaarten_1

- Kanskaarten_2

- Kanskaarten_voorkant

- Schijf

Druk de bestanden af op dik en stug papier en snij แห่ง knip ze uit Zorg ervoor dat het bestand: kanskaarten_voorkant dubbelzijdig word bedrukt op de bestanden: kanskaarten_1 en kanskaarten_2. Dit voorkomt veel lijmwerk.

เคล็ดลับ: om de schijf mooi uit snijden, kun je een CD als referentie gebruiken, zie foto:

ข้อมูล: in het bestand: bordspel_onderkant, zie je rondjes met kleine rode rondjes erin. Dit zijn de Coins die gebruikt worden ในรูปแบบ het Zie spelregels สำหรับ tekst en uitleg.

ขั้นตอนที่ 5: ตกแต่ง Bord

ตกแต่งขอบ
ตกแต่งขอบ

Om het bordspel meer vorm te geven kun je ervoor kiezen om het bord te verfen, te spuiten en/of te bestickeren. Ik heb ervoor gekozen om met acryl verf en spuitbussen het bord vorm te geven. Echter ben ik niet blij met het eindresultaat en had er liever voor gekozen om het te bestickeren, งบประมาณด้านเทคนิค gezien heb ik anders doen besluiten. Als je ervoor besluit om het net zoals mij te beschilderen en/of te spuiten, plak dan wel alle LDR's af. Zie hieronder รูปภาพสำหรับผลลัพธ์

Heb je vragen en/of opmerkingen? ของ heb je mijn bordspel ของ een eigen ตัวแปร nagebouwd?

Voel je dan vrij om mij een bericht te sturen

Bedankt voor het bekijken/lezen van mijn Instructable.

กรอท

กายอน

แนะนำ: