สารบัญ:

บ้านอัจฉริยะระยะไกล: 5 ขั้นตอน
บ้านอัจฉริยะระยะไกล: 5 ขั้นตอน

วีดีโอ: บ้านอัจฉริยะระยะไกล: 5 ขั้นตอน

วีดีโอ: บ้านอัจฉริยะระยะไกล: 5 ขั้นตอน
วีดีโอ: ชุดปฏิบัติการล่าสังหาร จ่าดาวเหนือ ตอน ลาดตระเวนระยะไกล รวมตอนคลิปเดียวจบ 2024, กรกฎาคม
Anonim
รีโมทสมาร์ทโฮม
รีโมทสมาร์ทโฮม
รีโมทสมาร์ทโฮม
รีโมทสมาร์ทโฮม
รีโมทสมาร์ทโฮม
รีโมทสมาร์ทโฮม
รีโมทสมาร์ทโฮม
รีโมทสมาร์ทโฮม

วัสดุ:

dunne gelamineerde hout แท่นวาง

1 x grondplaat กับ een เส้นผ่านศูนย์กลางรถตู้ 1 ซม.

ไคลน์ เนลส์

2 x เขียงหั่นขนม

แผ่นแบน

veel kabels เส้นผ่านศูนย์กลาง 0.3 ซม.

สายจัมเปอร์ veel

gereedschap:

boormachine

lijmpistol

ประสานงา

schroevendraaier

ส่วนประกอบ

2 x บอร์ด relais กับ 4 relais er op

1 x Raspberry pi 3 จาก 4

1 x ethernetkabel (ขั้นต่ำ 1 เมตร)

2 x voeding kabels สำหรับ 12 V(1 กับแจ็ค en 1 กับ zichtbare VCC en GND kabel)

1 x Raspberry pi voeding kabel

1 x เซ็นเซอร์ druppel พร้อมตัวแปลง bijhorende

1 x MCP3208 (ADC)

1 x PCF8574 (สำหรับจอ LCD)

1 x I2C LCD schrm

1 x Arduino UNO

1 x RFID (VMA405)

ไฟ LED 4 ดวง

แถบนำ 4 เส้น (12V)

4 x LM35GZ (เซ็นเซอร์อุณหภูมิ)

1 x โพเทนชิออมิเตอร์

1 x Mb120 voeding โมดูล (3.3V en 5V)

โครงการ de totale kost van het อยู่ที่ 130 ยูโร ไม่รวม het verwerkte hout

ใน de bestanden vindt u de BOM พบกับ alle links en prijzen van de componenten

ขั้นตอนที่ 1: Elektronica Aanlsuiten

อิเล็กโทรนิก้า อานลซูเทน
อิเล็กโทรนิก้า อานลซูเทน
อิเล็กโทรนิก้า อานลซูเทน
อิเล็กโทรนิก้า อานลซูเทน
อิเล็กโทรนิก้า อานลซูเทน
อิเล็กโทรนิก้า อานลซูเทน
อิเล็กโทรนิก้า อานลซูเทน
อิเล็กโทรนิก้า อานลซูเทน

Begin met de T-cobbler van de raspberry pi te monteren op het breadbord en plaats de MB102(การออกเสียง) aan de andere kant van het breadbord. Zorg ervoor dat ze een gemeenschappelijke กราวด์ เฮบเบิน Daarna plaats je de mcp3208 en de PCF8574 ใช้งานได้ดีกับราสเบอร์รี่ pi3 Vergeet niet van een pullup weerstand te plaatsen voor de i2C bus. Maak gebruik van de externe voeding als bron niet de Raspberry pi ชาวอินเดีย je het fout aansluit of als er problemen zijn is dit veiliger. การใช้งานพีซีเอฟ8574 เดอ 8 ข้อมูล aan van de LCD en verbind alle andere kabels van de lcd met de raspberry pi. Je kan de แสงไฟ ook activeren maar gebruik hiervoor de externe voeding. Maak een spanningsdeler พบกับ een weerstand en de potentiometer om zo de lichtintensiteit te kunnen meten. Sluit deze 4 spanningsdelers และ op de MCP อนาล็อก เซ็นเซอร์อุณหภูมิ LM35GZ ยกสูง 3 พินสำหรับ gnd, vcc และเอาต์พุต verbind deze พบกับ de externe voeding en de MCP การใช้งาน RFID สำหรับ Arduino บอร์ด Arduino พบกับสายเคเบิล USB ของ Raspberry pi Dit is de test omgeving nadat deze schakeling volledig juist is en werkt kan je hem verwerken in de maquette. การทดสอบ Verbind de relais borden met de 12 V voeding en sluit alles ingangen aan op de raspberry pi. ความหมายคือ: Aan de uitgangen แขวน je het slot, 2 leds en de 4 ledstripts. เดอ โอเวอร์ige leds sluit je rechtstreeks aan op de raspberry pi met een voorschakelweerstand.

ขั้นตอนที่ 2: Maquette

Maquette
Maquette
Maquette
Maquette
Maquette
Maquette

มัก เดอ มาแกตต์ โวลเกน เดอ เชตเซ่น Gebruik houtlijm om de muren vast te lijmen en nagels voor de dikkere grondplaten. Voorzie een extra achter kamer สำหรับฮาร์ดแวร์ Voorzie een 2 extra platen voor de achterkamer te kunnen bedekken en 1 voor de hardware later op te kunnen monteren. เดอ houten plaat voor เดอ achterkamer te bedekken voorzie je van 4 magneten om het huis dan gemakkelijk te kunnen sluiten. Aan de binnenkant van de achterkant monteer je een frame zodat de achterplaat เออร์เกน กัน เตเกน สตาน Hierop plaats je ook nog 4 แม่เหล็ก Monteer op de achterplaat ook nog 2 handvatten สำหรับ het gemakkelijk te kunnen openen van het huis.

ขั้นตอนที่ 3: เว็บไซต์ En Code

เว็บไซต์ En Code
เว็บไซต์ En Code
เว็บไซต์ En Code
เว็บไซต์ En Code
เว็บไซต์ En Code
เว็บไซต์ En Code

Gebruik python voor het openzetten van een เว็บไซต์ op de raspberry pi en ook voor het inlezen an alle sensoren op de. เว็บไซต์ Je kan deze zelf aanmaken แห่ง kiezen hoe deze eruit ziet เพิ่มความสามารถ HTML, CSS en javascript สำหรับ frontend. Gebruik socketio voor het versturen van de data tussen de backend en frontend. สำหรับข้อมูลทั้งหมด เปิดใช้งาน ใช้งาน je mysqlworkbench en maak je een รุ่น op je Raspberry pi. Het Arduino ที่ดีที่สุด uit het inlezen van de id's met de RFID en het holesturen van de ingelezen waardes naar de Raspberry le pi via communication Voor het gemak gebruik een externe library หรือ het inlezen van de RFID. De Raspberry pi leest alle andere analoge sensoren ใน via de MCP3208. เดอ druppel เซ็นเซอร์ ระบบอนาล็อก และ ดิจิตอล อินเลเซน. De MCP maakt gebruik van de SPI บัส om te communiceren กับ Raspberry pi Maak gebruik van threads ซอฟต์แวร์สำหรับเซ็นเซอร์และเว็บไซต์ op hetzelfde ช่วงเวลา te laten werken

Hier vind u alle andere nuttige informatie voor het maken van dit project.(ซอฟต์แวร์ en meer)

ขั้นตอนที่ 4: Monteren Hardware

Monteren Hardware
Monteren Hardware
Monteren Hardware
Monteren Hardware
Monteren Hardware
Monteren Hardware
Monteren Hardware
Monteren Hardware

Nadat alle software in orde is en de harware juist is aangesloten kan je testen al alles werkt. ซอฟต์แวร์ที่ใช้ ชาวอินเดีย alles werkt en vlot verloopt kan je beginnen aan het verwerken van alle componenten in de hardware kamer. Plaats de breadbords, เรอเล, Raspberry pi en de arduino uno op een plaat แสดงทั้งหมด draden zodat de leds en led strip in de kamers passen. Gebruik hiervoor een soldeerbout en krimpkous om de verlengingen หมู่ที่ te werken Monteer ook alle อุณหภูมิ sensoren en licht sensoren ใน de muur en verleng de kabels waar nodig. Hang de RFID aan de linker zijkant van het huis en boor een gat van een diameter van 0.5 cm. Hier door passen alle kabels van de Arduino en het slot. Aan de andere kant van de maquette plaats je het LCD scherm en hier boor je ook een gat van 1 ซม. คำที่เกี่ยวข้อง: van de PCF8574 en verbind ze door het gat. Monteer een plastic L profiel aan de onder kant zodat de plaat met alle elektronica kan recht staan. เพิ่มเติม Monteer in de bovenste kamer bij de converter สำหรับเซ็นเซอร์ regen een dikke plaat om daar aan een plankje te hangen om de plaat te kunnen vergrendelen. Verwijder ook 1 ซม. เพิ่มเติมจาก kant van het frame met de magneten zodat daar alle kabels door kunnen. Gebruik dubbelzijdige plakband om de kabels geordend te houden en om zo een overzicht te behouden เหนือเดอ schakeling Aan de led strips hangt er een plakker trek de onderste laag van de strip en plak het aan de bovenkant. Je kan achteraf ook nog de led's vervangen door echte verwarmingselementen(RC016) maar hier heb je dan wel en voedingervote.

ขั้นตอนที่ 5: Afferking

น่าสนใจ
น่าสนใจ
น่าสนใจ
น่าสนใจ
น่าสนใจ
น่าสนใจ

De maquette คือ nu zo goed als klaar Je kan de de deze nu nog afwerken พบกับเวอร์ชันของ je kan deze beplakken พบสติกเกอร์ om de kamers er wat leuker te laten uitzien Als u de maquette zou willen uitbreiden dan kan u altijd de overige plaats op de zolder benuttigen als สมาชิกพิเศษ

แนะนำ: