สารบัญ:

บทช่วยสอนการสลับฟังก์ชัน: 9 ขั้นตอน
บทช่วยสอนการสลับฟังก์ชัน: 9 ขั้นตอน

วีดีโอ: บทช่วยสอนการสลับฟังก์ชัน: 9 ขั้นตอน

วีดีโอ: บทช่วยสอนการสลับฟังก์ชัน: 9 ขั้นตอน
วีดีโอ: แนะนำฟังก์ชันรถยนต์ MG Maxus 9 ตอนที่ 18 วิธีการเปลี่ยนไอคอนมาไว้หน้าจอหลัก 2024, พฤศจิกายน
Anonim
บทช่วยสอนการสลับฟังก์ชั่น
บทช่วยสอนการสลับฟังก์ชั่น

ใน på

ขั้นตอนที่ 1: ซอฟต์แวร์

ซอฟต์แวร์
ซอฟต์แวร์

Gå ซีดานในซอฟต์แวร์ på

ขั้นตอนที่ 2: Installera Arduino

Installera Arduino
Installera Arduino

Välj det Alternativet som passar bäst till din dator

ขั้นตอนที่ 3: Starta Med Arduino

Starta Med Arduino
Starta Med Arduino

Det kanske ser ut så här i början. Eller något liknande iallafall.

ขั้นตอนที่ 4: PinMode();

โหมดพิน ()
โหมดพิน ()

Vi ska skriva grejer ภายใต้ "void setup()", det som man skriver under där sägs bara en gång till arduinon. Det som vi kommer skriva här behöver ardunion bara veta en gång.

Vi kan börja med att skriva "pinMode(7, INPUT);", 7:an säger till Arduinon att något kommer att hända där. Med INPUT อยู่ที่ säger man att det kommer att komma ström จาก 7:an.

เก๋ง där ภายใต้ så skrev vi "pinMode(12, OUTPUT);" 12: หนึ่ง จนถึง arduinon att något kommer att hända där. Med OUTPUT อยู่ที่ säger vi att tar emot ström där.

ขั้นตอนที่ 5: Int

Int
Int

ข้อมูล som skrivs ฉัน "เป็นโมฆะลูป ()" ใช้งานปกติ ใช้งาน om och om igen hela tiden จนถึงคน stänger ner programmet sen när man sätter på den.

สำหรับตัวเขียน vi "input = digitalRead(7);", då säger man till att "input" ska läsa vad som kommer från nummer 7 hela tiden.

Då måste vi säga till vad "ป้อนข้อมูล" är for något. Det gör vi där uppe när vi skrev "int", när vi satte att "input" är lika med 0 "int" är att man ska definiera en variabel. Så då skriver vi "input" där uppe då säger vi att "input" är lika med 0 i början. เข้าสู่ระบบ Vi ska ซีดาน sätta på en knapp på kopplings bordet. จำเป็น ใช้งานจริง trycka in den knappen så kommer "input" att var lika med 1.

ขั้นตอนที่ 6: บูลีน

บูลีน
บูลีน

Där uppe ภายใต้ int så ser du att det har kommit upp ett nytt ord. บูลีน är att man kan göra så att en Variabel är จริง eller เท็จ Denna variabel kallar vi เพียงแค่ nu pin0n Detta kommer ซีดาน att vara om ลำปาน lyser så kommer det att vara true annars kommer den vara false

längre ner har det kommit upp en if-sats som man kallar det. ภาษาอังกฤษ if-satser är väldigt bra att vet och används i princip alla โปรแกรม idag. Just denna kod betyder att om input är lika med 1 och pin0n är false då blir pin0n จริง คำพ้องความหมายและข้อมูลที่ป้อน är 1 och pin0n är จริง så blir pin0n เท็จ Input kommer sedan att vara 1 när vi trycker på knappen på kopplingsbordet.

ขั้นตอนที่ 7: If-sats Till

ถ้านั่งจนถึง
ถ้านั่งจนถึง

ภายใต้ den สำหรับ if-satsen så ska du skriva en till if-sats som ska säga till att om pin0n är true så ska den skicka ut ström genom port 12 annars om pin0n är false så ska den inte skicka strut ut

Nu har vi hela koden och ska bara göra våran krets เมลลัน kopplingsbordet och arduinon.

ขั้นตอนที่ 8: Kopplingsbordet Och Aurunon

Kopplingsbordet อ็อค อรุณนนท์
Kopplingsbordet อ็อค อรุณนนท์

Man tar en sladd(röda sladden) och kopplar den mellan kopplingsbordet och arduinonons พอร์ต 5V

รถเก๋ง så kopplar คน den röda sladden จนถึง en knapp som släpper igenom ström över till andra sidan om man klickar på den. Om man inte klickar på den så är strömmen fortfarande kvar på samma sida men åker sidled två knappar till vänster där den har sin fot. มากกว่า

Vid den foten har vi satt en resistor som ledder จนถึง en jord (blå sladden), som sedan dödar all ström som går in i arduinon. เพิ่มค่าจนถึง att man ตั้งค่าตัวต้านทาน där är för att arduinon inte klarar av att få i sig 5V hela tiden.

På andra sidan av kopplingsbordet har man satt en annan sladd(gula sladden), den sladden leder till port 7, det är här knappens funktion kommer till användning. สำหรับ om man คลิก på knappen så kommer det komma in ström i port 7. Vi vet fån tidigare att det är port 7 som bestämmer om vi ska skicka ut ström eller inte.

มากกว่า man trycker på den knappen och det kommer ström till port 7 så ska den ändra sin 0:a till en 1:a eller om den redan har en 1:a så ska den ändra från en 1:a till en 0:a.

Som vi vet tidigare ถึง vet vi att om port 7 har en 1:a så ska port 12(orangea sladden) skicka ut ström. Mellan lampan och port 12 så finns det en resistor som anpassar den strömmen som ลำปาน vill ha. Detta kan man räkna ut med Ohms lag ส้ม ไลเดอร์. Där R är resistansen som vi vill få reda på, U är spänningen och I är strömmen.

Vid lampans andra sida så ska det finnas en jord som dödar ทั้งหมด ström som är kvar.

ขั้นตอนที่ 9: คลาร์

คลาร์
คลาร์

Nu ska du bara skicka in din kod in i arduinon genom att koppla dom tillsammans med en kabel och klickar på knappen uppe till vänster ฉัน din kod.

แนะนำ: