สารบัญ:

Fablab 2016: 4 ขั้นตอน
Fablab 2016: 4 ขั้นตอน

วีดีโอ: Fablab 2016: 4 ขั้นตอน

วีดีโอ: Fablab 2016: 4 ขั้นตอน
วีดีโอ: Fablab CKK น่าเรียนมาก 2024, กรกฎาคม
Anonim
Fablab 2016
Fablab 2016
Fablab 2016
Fablab 2016

โครงการโรงเรียนสำหรับโรงเรียน Fablab aan de Hogeschool Rotterdam wou ik proberen om een radiografisch modelauto te maken, Echter dan wel zonder de elektronica om tijd te besparen en dit is niet van toepassing voor dit vak. โครงการ Dit คือ het eerste vergelijkbaar โครงการ dat ik maak en daarom zal het niet het beste zijn ฉัน heb ervoor gekozen om het ontwerp geheel zelf uit te denken en dus niet een commercieel model na te bouwen. Dit heb ik gedaan omdat het meer leerzaam is maar ook omdat het meer uitdagingen meebrengt, daarom hou ik er wel rekening mee dat het model wat ik zal creëren niet geheel foutjlos zal.

ขั้นตอนที่ 1: ออนเวิร์ป

Ik heb eerst een 2D tekening van de bodemplaat ใน AutoCAD gemaakt en daarna heb ik de positie van de servo's, startknop, plaats voor een motor en wielophanging bepaald Dan heb ik alle losse onderdelen die ik van hout wilde getekend en als extra heb ik ok de gelegenheid genomen om een afstandsbediening te ontwerpen en bouwen, echter is deze bedoeld voor meer dan enkel een rom en daaa en ดูวิดีโอ จอยสติ๊ก 1 อัน ข้อมูลอัตโนมัติ ok มากกว่า een ง่าย อิเล็กทรอนิกส์ schakeling ดีที่สุด beschikken heb ik er ook onvast een functiebehoudknop พบ led ตัวบ่งชี้ op gemonteerd

Modelauto

Ik heb geen 3D model van het model gemaakt omdat ik dit niet belangrijk vond voor het proces, dit is omdat het model uit lagen hout gemaakt zal worden en daardoor met een paar Reserve onderdelen hoger of lager คำเบียร์ Ik heb natuurlijk wel alle onderdelen getekend ใน AutoCAD สำหรับ lazersnijder

ik heb ervoor gekozen om de bodemplaat en de toplaag uit 2 lagen van 3mm dik hout te maken dit heeft namelijk 2 voordelen.

1: Dat hierdoor het geheel steviger wordt en daardoor schok bestendiger zal zijn.

2: De meest belangrijke reden voor mij was zodat ik er een rand ik kon zetten waar ik later gemakkelijk een houten lijst in kan plaatsten voor de afwerking.

ส่วนที่เหลือ van de het model heb ik gemaakt door 3mm plaathout in lagen op te bouwen hierdoor zal het model stevig genoeg zijn om een schok te absorberen en geeft het een mooie afsluiting aan de zijkanten.

Het hout kon ik gemakkelijk uitsnijden met een lazersnijder die in het Stadslab รอตเตอร์ดัม ter beschikking werd gesteld.

เกี่ยวกับเครื่องพิมพ์ 3D te gebruiken. สร้างลำดับชั้น heb ik gemaakt ใน Google Sketchup en daarna พบกับ Rhino gecontroleerd op fouten en omgezet naar STL Ik heb voor deze programma's gekozen omdat je met Sketchup makkelijk en snel een 3D model รู้จริง มีอยู่ vaker een fout maakt heb ik er gekozen om met Rhino het model te controleren en m na te ar S. Ik heb gekozen om te 3D printen omdat ik van mening was dat je dan meer ontwerpvrijheid zou hebben, echter is dit niet geheel waar gebleken omdat een 3D printer vaak fouten maakt licerhoe der gecomp แบบจำลอง nog bruikbaar คือ เครื่องพิมพ์ Deze 3D werden beschikbaardgestel ใน Stadslab Rotterdam Dit was echter geen groot succes want het kosten me meerdere dagen en pogingen om een goed resultaat van de เครื่องพิมพ์ te krijgen Dit เป็น omdat deze printers ook gebruikt werden door andere leerlingen maar ook omdat deze printers niet heel betrouwbaar waren.

หลับใหล

Ik heb van de afstandsbediening และ 3D model gemaakt. ได้รับการอนุมัติจากผู้ใช้เมื่อใช้งานแล้ว ใช้งานได้ดี ใช้งานได้จริง ใช้งานได้จริง มี 2 โมดูลสำหรับใช้งานบนแท็บเล็ต alles op kan zien(dit zit niet ในโครงการ het). en ruimte voor meerdere POT-meters และจอยสติ๊ก Beide modules กัน je พบ 2 schroeven openmaken en zitten verbonden พบ een pas gemaakte beugel Ik heb het beeldscherm module zo compact mogelijk proberen te maken en de bediening module zo gemaakt dat hij goed in mijn handen valt, echter is het wel aan de grote kant. อื่น ๆ

วีเลน

Ik heb zelfs de gelegenheid genomen om te beginnen aan het ontwerp van de wielen dit zouden wielen donder พูดคำที่ waardoor ze een moderne ดู krijgen. Ik heb het ontwerp document wel toegevoegd maar ik ben vervolgens niet doorgegaan met het uitvoeren omdat deze 12 uur per stuk zouden duren met de printers die regelmatig een fout maken.

ขั้นตอนที่ 2: Uitvoering

Tijdens het verlijmen van het hout maakte ik een paar kleine foutjes waardoor ik een onderdeel een tweede keer heb moeten uitsnijden. แชร์ Echter ตายไปแล้ว niet erg omdat ik altijd nog meer dingen wist te bedenken waarvoor ik de lazersnijder kon gebruiken

ขั้นตอนที่ 3: ผลลัพธ์

ผลลัพธ์
ผลลัพธ์
ผลลัพธ์
ผลลัพธ์
ผลลัพธ์
ผลลัพธ์

Het is me niet gelukt om het model geheel werkende te krijgen omdat er een aantal foutjes in zitten, zoals dat de voor ophanging niet goed is en daardoor de voorwielen ส้น scheef staan. Ook อยู่ตรงข้ามกับช่วงเวลา een deel van de stuur inrichting afgebroken, en is er geen royale ruimte bij de achterwielen voor een as. Dit komt doordat ik de veerring in de ophanging wou bouwen maar dit laat dan geen ruimte มากกว่า Dit kan voorkomen worden door de veerring aan de buitenkant van de ophanging te plaatsen. ดิท กัน วูร์โกเมน

ขั้นตอนที่ 4: Terugblik

เตรุกบลิก
เตรุกบลิก

Als ik terug kijk op het afgelopen โครงการ ben ik tevreden, het klopt dat het project niet succesvol verlopen is maar ik heb wel meer inzicht gekregen over het ontwerpen van zulke objecten. โครงการ Het voldoet gelukkig aan alle eisen en laat zien dat ik goed overweg kon met de apparatuur die ik moest gebruiken Ook vond ik het leuk om een lazersnijder en เครื่องพิมพ์ 3 มิติ te gebruiken om te zien wat deze kunnen en hoe ze werken.

แนะนำ: